Проблеми с тазовото дъно

* Според статистиката всяка трета жена и всеки десети мъж в България страда от проблеми в областта на тазовото дъно.

* Проучване на Кайзер Перманенте в САЩ сред 4 000 жени, 80% от които са раждали, установи, че 25% от дамите страдат от анална инконтиненция (изпускане), 15% - от стрес-уринарна инконтиненция, 13% - от свръхактивен пикочен мехур и 6% - от пролапс на тазови органи. Възрастта на участничките варира между 25 и 84 години. Данните са от публикация в списание "Obstetrics & Gynecology".

* Squatty Potty подобрява тоалетната поза, като по този начин спомага за понижаване на напрежението и облекчава симптомите, свързани с проблеми в тазовото дъно.

Всички имаме вина, че като седнем на тоалетната от време на време се напъваме. Какъв е проблемът, нали? Никой не иска да прекарва повече от необходимото време, за да си свърши работата, всеки бърза за някъде. Всъщност колкото и тривиално да звучи, това напъване създава силно напрежение в тазовото дъно, което в много случаи води до проблеми в тази област. Проблемите в тазовото дъно обхващат много неща, от неудобното "напишкване от смях", до сериозни проблеми като пролапс (пропадане) на тазови органи. Много хора възприемат слабостта в пикочния мехур, като нещо нормално и част от възрастта, но всъщност не е така и все пак можем да се предпазим от такива проблеми. Един от начините за справяне с този проблем е да подобрим позата, която заемаме в тоалетната. Клякането прави целия този процес много по-бърз и лесен, като намалява значително нуждата от напъване.

Squatty Potty can help with pelvic floor issues

 

 "Препоръчвам Squatty Potty на моите клиенти, които страдат от запек и проблеми в областта на тазовото дъно" - Барбара Лоумис, специалист по възстановителни упражнения, сертифициран практикуващ лекар по абдоминални масажи и собственик на Nurturance в Портланд, Оре.

Клякането заздравява тазовото дъно, като позволява на мускулите да бъдат в оптимална позиция. Squatty Potty е един страхотен начин за помагане на хора, страдащи от проблеми в тазовото дъно, както и на хора, искащи превантивно да се предпазят от подобни заболявания.

Съставено от мускули, връзки и влакна, тазовото дъно се простира като стегнат шев от коремната кухина до основата на гръбнака. Освен да поддържа ежедневната функция на пикочния мехур и червата, тазовото дъно стабилизира гръбначния стълб и таза, като поддържа и всички тазови органи. Когато мускулите или нервите в тазовото дъно се повредят или отслабнат, то вече не може да изпълнява ефективно своята работа. Ефектът, който това оказва върху физическото и емоционалното състояние, никога не трябва да се подценява. 

"Повечето проблеми в областта на тазовото дъно са свързани с де-еволюцията на нашата нормална биологична еволюция", казва Джак Крусе, здравен специалист и неврохирург, специализиран в лечението на хронични болки, болки в областта на гърдите и гърба.

Чрез подобряване на нашата позиция в тоалетната, Squatty Potty може да бъде от голяма помощ за хора, страдащи от такива проблеми. Не само, че Squatty Potty е естетически приятен продукт, но и оказва огромно значение на начина, по който се изхождаме.

Squatty Potty ни позволява да постигнем оптималния ъгъл когато отиваме в тоалетната. Премахва нуждата от напъване и намалява напрежението върху тазовото дъно, като му позволява да си запази основната функция. Нормалната седяща позиция на тялото поставя под ненужно напрежение тазовото дъно и увеличава нуждата от напъване, което е вероятно да причини проблеми и увреждания.

Е, какво ще кажете да си вдигнете краката и да се отпуснете?

Подреди по