Превенция и лечение на хемороидите

Това е слонът в стаята! Когато обсъждаме здравето си, хемороидите са нещо, за което много от нас са твърде смутени да говорят. Всички искаме да знаем повече за тях, но никой от нас не смее да произнесе "срамната" дума. Това изглежда особено странно, като се има предвид, че дори и най-здравите сред нас вероятно ще страдат от хемороиди на някакъв етап от живота си. Изследванията показват, че около половината от хората, живеещи в България, ще бъдат засегнати от хемороидно заболяване, като това може да се случи при хора от всяка възраст.

За много от нас, хемороидите са станали част от живота. Те са нещо, което търпим, докато постепенно се влошават и влошават. А ако Ви кажем, че това не е необходимо да бъде така? С помощта на Squatty Potty, можете да се защитите от хемороидите и дори да се отървете от онези, които вече имате, без страх от рецидив! Да точно така – няма да се появят отново докато тялото Ви е в правилна клекнала позиция.

Хемороидите са подути и възпалени вени в ануса и долната част на ректума. Те могат да се дължат на напрежение по време на движенията на червата или от повишения натиск върху тези вени по време на бременността, например. Хемороидите са често срещано заболяване. До 50-годишна възраст, на около половината от възрастните се е наложило да се справят със сърбеж, дискомфорт и кървене, което са показания за наличие на хемороиди.

Вените около ануса Ви са склонни да се разтегнат под натиск и могат да се разширят и подуят. Подутите вени - хемороиди - могат да се развият от повишаване на налягането в долната част на ректума. Факторите, които могат да причинят повишено налягане, включват:

  • Напрежение по време на движенията на червата
  • Седене за дълги периоди от време на тоалетната
  • Хронична диария или запек

Какво е решението?

Облекчи хемороидите със Squatty Potty!

Що се отнася до нашите тоалетни навици, то седенето е нещо обичайно. Това е нещо, което винаги сме правили без съмнение, защото така сме били възпитани. Затова може да е трудно да го възприемем като "погрешно". Но науката доказва, че клекналата поза е много по-добра за нас, и осигурява бързо облекчение в борбата с хемороидите.

Основната причина за появата на хемороиди е увеличеното налягане върху вените в областта на таза и ректума. Това обикновено се дължи на напъване и прекарване на продължителни периоди от време в тоалетната. Използването на тоалетното столче Squatty Potty елиминира нуждата и от двете, като по този начин се намалява значително вероятността от възникване на такъв проблем. То дори ще служи като ефективно лечение за тези, които вече страдат от хемороидно заболяване.

 Аноректален ъгъл

И така, как клякането постига всичко това? Дебелото черво има естествена извивка, чрез която се  свързва с ректума. Това е хитър начин на нашия организъм да ни държи в "редовен режим" и често се нарича аноректален ъгъл. За да се запази тази извивка, мускулатурата на ректума се преплита около дебелото черво. Клякането е единствената възможност напълно да се отпусне този мускул, разширявайки аноректалния ъгъл и позволявайки на фекалиите да преминат лесно. Седенето поддържа тесен ъгъл, който прави много трудно изхождането. Тук идва нуждата от отварянето му.

Това са само хемороиди. Няма какво да се притеснявате, нали? Грешка! Това е проблем, който не е за подценяване, защото обикновено са много неудобни и сърбящи, както и изключително болезнени при ходене в тоалетната.

Подреди по