5 Проблема свързани със седенето на тоалетната

Изглежда странно, нали? Че ще поставим телата си в излишен стрес и напрежение всеки път, когато отиваме до тоалетна? Но точно това правим вече стотици години от създаването на днешната ни модерна тоалетна.

Изследванията показват, че клякането е много по-добро за нас и може да помогне за предотвратяване и лечение на различни заболявания. Но не е нужно да започвате да проектирате новата си тоалетна; тоалетното столче Squatty Potty Ви поставя в перфектната позиция за здравословно и комфортно изхождане, като го прави без да тежи на бюджета Ви.

Все още не сте убедени? Изследванията доказаха, че Squatty Potty е ефективно естествено решение за много заболявания, включително запек, слабост на пикочния мехур, проблеми с тазовото дъно, хемороиди, IBS и др. Освен това то намалява напрежението, което само по себе си може да причини редица здравни проблеми като дивертикулит и хемороиди. Доказателствата дори показват, че по-ефективните движения на червата могат да помогнат за предотвратяването на по-сериозни заболявания като рак на дебелото черво. Клекналата поза гарантира, че червата са напълно изпразнени, предотвратява натрупване на фекалии и последващото задръстване с тях, което е основен фактор за рак на дебелото черво, апендицит и други възпалителни заболявания на червата.

Така че, помнете: 90 °-градусовият ъгъл НЕ винаги е "правилен"!

 

А сега се отпуснете и разберете защо клякането е по-добро от сядането:

  1. Запек ( констипация )

Липсата на фибри и вода в тялото може да доведе до сухи твърди изпражнения, които в много случаи могат да бъдат трудни за преминаване и изхвърляне. Това обикновено се нарича констипация. Вярно е, че за повечето от нас е трудно да консумираме препоръчвания дневен прием на хранителни вещества и вода, но със Squatty Potty това не трябва да става причина за безпокойство. Клякането прави много по-лесно изпразването на червата и по този начин предотвратява запек и дори облекчава свързаните с това симптоми.

Прочетете повече - Констипация

  1. Хемороиди

Хемороидите са често срещан проблем за хора от всички възрасти. Това са възпалени разширени вени, които са подути поради прекомерно напъване и натиск, когато ходим до тоалетната. Клякането елиминира нуждата от напъване, защото аноректалният ъгъл е много по-широк и фекалиите лесно преминават. Гравитацията също върши своята работа и ще откриете, че изхождането никога не е било толкова лесно. Няма повече напрежение и натискане, поради което хемороидите няма повече да Ви притесняват.

Прочетете повече - Хемороиди

  1. Болести на дебелото черво

Всяка година повече от 3000 души в България се диагностицират с рак на дебелото черво. Мисля, че можем да се съгласим, че това е невероятно шокираща статистика. Изследването приписва това, поне отчасти, на натрупването на фекална материя в дебелото черво. В седнало положение често се усеща чувството на натрупване на отпадъци и непълно/частично изхождане, тъй като в тази поза е трудно да се изпразнят напълно червата. Когато клякате, областта около ректума става много по-широка, което прави по-лесно преминаването на фекалиите, пълното изпразване на червата и спирането на това натрупване.

  1. Инфекции на пикочните пътища

Уринирането в клекнала позиция ще помогне да се гарантира, че пикочният мехур е напълно и лесно изпразнен. Смята се, че клякането създава ъгъл и наклон на таза, който го прави много по-отпуснат и прави уринирането много по-лесно. Освен това, вероятно ще откриете, че не получавате инфекции на пикочните пътища толкова често, а ако все пак получите – те ще бъдат много по-леки.

  1. Проблеми с тазовото дъно

Много проблеми, свързани с тазовото дъно, до голяма степен се влошават, когато отидем до тоалетната. Натискът може да доведе до слабост на мускулите на тазовото дъно. Седенето на тоалетната може дори да причини толкова голям натиск върху дебелото черво, че в крайна сметка да си докарате проблеми като пролапс (пропадане) на тазови органи. Чрез клякането, предпазвате нервите и мускулите в тазовото си дъно, поддържайки ги здрави и предпазвайки се от различни болестни състояния.

Не мислете, че сте в безопасност, мъже! Слабостта на тазовото дъно засяга и Вас!

Прочетете повече - Проблеми с тазовото дъно

Това са простите неща, които имат най-голямо значение...

Кой би помислил, че такава проста идея може да бъде толкова революционна? Ами концепцията на Squatty Potty може да изглежда много проста, но всъщност е гениална. Чрез просто повдигане на краката от земята и привеждане на коленете в гърдите, тази новаторска позиция позволява бързо и ефективно изхождане. Клякащата позиция изкоренява нуждата от напъване, намалява общото напрежение върху тялото и гарантира, че червата са напълно празни, за да се спре натрупването на отпадъци и произтичащите от тях токсини. Безупречният дизайн и гениалната концепция правят Squatty Potty перфектното решение за постигането на този така важен ъгъл, когато отивате в тоалетната.

Една малка промяна в рутинния Ви ден днес може да означава една голяма промяна в тялото Ви утре!

 

Тоалетното столче Squatty Potty® се препоръчва от лекарите като начин номер 1 за справяне със запека. Той помага за намаляване на риска от токсично натрупване в дебелото черво; Намалява напрежението в аналните / ректалните вени и тазовото дъно; Лекува и предпазва от хемороиди; И прави изхождането много по-лесно и по-ефективно.

Подреди по