Важно проучване публикувано в Men's Health потвърждава, че Squatty Potty Ви помага!

Важно проучване публикувано в Men's Health потвърждава, че Squatty Potty Ви помага!

23 януари 2019
  • Squatty Potty е одобрено и препоръчано от известни личности като Jimmy Kimmel и има повече от 4000 Amazon ревюта.
  • Проучването разкрива, че тоалетното столче Squatty Potty Ви помага да ходите по бързо и лесно до тоалетна.
  • Лекарите казват, че помага при запек.

Когато работите като гастроентеролог, хората са склонни да задават много въпроси, свързани с ходенето до тоалетна. По-специално, семейството и приятелите винаги са любопитни да разберат дали Squatty Potty наистина работи, казва д-р Peter Stanich, асистент в Медицинския център на университета Wexner и Медицинския колеж в Охайо.

 

Е, сега той може да даде официален, научно подкрепен отговор: Да, Squatty Potty наистина работи!

 

Squatty Potty, най-известен с това, че се появява в популярното американско шоу Shark Tank и неговия “вирусен” рекламен клип, показващ еднорог, изпускащ цветна дъга, е наричан "продукт, който променя живота" и може да се похвали с повече от 4000 Amazon ревюта. Естествено, той привлича голям интерес от страна на пациентите.

 

Ето защо екип от лекари в Университета на Охайо решава да проучи дали научно наречените "устройства за модифициране на стойката за дефекация", наистина помагат на обикновения човек. Те събраха 52 души, които се съгласиха да отговорят на въпросите веднага след ходенето до тоалетна. През първите две седмици всички ходеха до тоалетна, както обикновено; след това, те използваха Squatty Potty за последните две седмици.

 

Изследователите сравниха отговорите на участниците и установиха, че 71% от хората са имали по-бързо движение на червата, а 90% са докладвали за по-малко напрежение при използване на продукта. Резултатите са публикувани в Journal of Clinical Gastroenterology.

 

Станич вярва, че Squatty Potty ви помага за по бързото движение на червата в естествено положение. Това "ви позволява да имате по-бързо и пълно изпразване на ректума", защото ректумът не трябва да работи чрез силен напън, казва той. Станич вече е започнал да препоръчва Squatty Potty на пациенти за по здравословен начин на живот, и превенция от тежки медицински проблеми.

 

Тоалетното столче Squatty Potty® се препоръчва от лекарите като начин номер 1 за справяне със запека. Той помага за намаляване на риска от токсично натрупване в дебелото черво; Намалява напрежението в аналните / ректалните вени и тазовото дъно; Лекува и предпазва от хемороиди; И прави изхождането много по-лесно и по-ефективно.

 

https://www.menshealth.com/health/a25917017/squatty-potty-benefits-study/

Всеизвестно е, че зеленчуците са много полезни и задължително трябва да присъстват в менюто ни. Но знаем ли кой зеленчук за какво е полезен и че всъщност едни са много по-богати на витамини и минерали, от други? В тази статия ще се спрем на първенците от зеленчуковия свят, които доставят най-много полезни вещества на човешкия организъм.

прочети още

Дебелото черво е канализационната система на тялото. Подобно на всички здрави и правилно функциониращи системи, то трябва да бъде почиствано и поддържано, за да функционира правилно. Когато ядем силно преработени, рафинирани или известни като „фалшиви“ храни, нашите черва се натоварват с нездравословните отломки от тези храни.

прочети още

Поемаме всякакви химикали, хормони, токсини и прочее отрови с храната, водата, въздуха, боледуваме, поемаме всякакви хапчета, антибиотици, “чудодейни лекове”… които се натрупват в тялото ни във вид на шлаки, налепи по стените на вътрешните органи, тежки метали, гной, слуз и т.н. А за тяхното извеждане от организма не правим нищо…….

прочети още

Какво стои зад „модерната“ дума ДЕТОКС? Детоксикация/детокс е медицинска процедура за премахване на токсични субстанции от организма, функция,която обикновено се изпълнява от черния дроб и бъбреците. Това, което в алтернативната медицина и хомеопатията е познато като детокс, няма ясна дефиниция в науката.

прочети още

Мечтаете за идеална фигура, но каквото и да правите усилията ви се провалят всеки път?Ако стрелката на кантара не помръдва, има голяма вероятност да допускате една от следните грешки:

прочети още

След една определена възраст на всички ни се иска да изглеждаме по-млади. А и в днешно време стереотипа да си млад и красив ни се натрапва отвсякъде. „Инструментите“ на вечната младост - козметика за бръчки, пластични операции и различни процедури агресивно се рекламират, обещавайки мигновено подмладяване. От друга страна перфектните снимки в социалните мрежи ни карат да се замислим – само по нас ли времето оставя своите следи?

прочети още

Всички знаем какво означава запек или по-научното му название констипация, затова в днешната статия няма да се спираме по същество на това неприятно състояние. Някои от нас са с хроничен такъв проблем, а други са в това състояние само понякога. В днешно време заради пониженото качество на живот все повече хора развиват сериозни болестни състояния, подценявайки „притежанието“ на запек и не лекуването му.

прочети още

Изследване как клякането елиминира запека

прочети още

Превенция и лечение на хемороидите

прочети още

Проблеми с тазовото дъно

прочети още

Научете се как да ходите до тоалетната като професионалисти

прочети още

5 Проблема, свързани със седенето на тоалетната

прочети още

Превенция и лечение на запека

прочети още