Етапи на зашлаковане/затлачване на организма

Етапи на зашлаковане/затлачване на организма

20 март 2019

Етапи на зашлаковане/затлачване на организма

 

Когато се върнете вкъщи уморени, прашлясали, изпотени, поели цялата мръсотия от градската среда, несъмнено взимате душ, за да се почистите, нали така? Изградените хигиенни навици са съвсем обикновена и необходима ежедневна практика.

 

Но не се замисляме, че тялото ни има и вътрешна част, не се състои само от видимата повърхност. Поемаме всякакви химикали, хормони, токсини и прочее отрови с храната, водата, въздуха, боледуваме, поемаме всякакви хапчета, антибиотици, “чудодейни лекове”… които се натрупват в тялото ни във вид на шлаки, налепи по стените на вътрешните органи, тежки метали, гной, слуз и т.н. А за тяхното извеждане от организма не правим нищо…….

 

В тази статия ще се спрем на етапите на затлачване/зашлаковане на организма.

Според японски учени в процеса на затлачване на организма човек преминава през седем етапа на замърсяване, придобивайки по този път хиляди болести.

 

Първи етап:

 

 Външно здравият човек чувства само обща умора и отпадналост. Това вече свидетелства за започналото затлачване на нервните канали, което в резултат води до шийна остеохондроза.

 

Втори етап:

 

Към умората се добавя главоболие, БОЛКИ в ставите, в мускулите. Извън проявата на каквито и да било заболявания, това може да сигнализира за това, че човек използва много сладки храни, захар, т.е. за пренасищане на организма с някаква храна, която не е подходяща за човека.

 

Трети етап:

 

Повишаване на различните отделяния от алергичен тип. Това е естествен стремеж на организма, намиращ се в достатъчно силно задръстване с шлаки, да изхвърли от себе си тази мърсотия. Стимулатор на това могат да бъдат най-различни алергени: цветен прашец, битов прах, вълната на животните, храни, лекарства. Щом затлачването премине допустимия предел, човек започва да отделя слуз, храчки, появява се кашлица, изменения по кожата, т.е. това са видимите сигнали на проблема. Като болести това са псориазис, екземи, астма, захарен диабет и пр. Към това се отнася и появата на бяло течение. Това говори за неправилно хранене, предозиране на месо, яйца и месни произведения. Към третия етап спада и така нерядката сред децата болест като нощното напикаване.

 

Четвърти етап:

 

Появява се чрез болести на застояването и отлаганията: кисти, фиброми, папиломи, аденоми, тромбофлебити, тумори, затлъстяване и т.н. Появата на папилом по тялото на човека сигнализира за появата на полипи в една или друга част на червата.

 

Пети етап:

 

Тук съпътстващи са болести с деформация на органите. Това са болести като ревматизъм, полиартрит, при които пикочната киселина /продукт на лошото услояване на белтъците в организма/ се натрупва в ставите и мускулите.

 

Шести етап:

 

Органични заболявания на нервната система. Този етап от натрупване на шлаки в организма съответства на биохимични наслоявания в нервните канали, когато предаването на сигнали потях става невъзможно и в следствие на това възникват парези, парализи, болест на Паркинсон и т.н.

 

Седми етап:

 

Последен стадии на замърсяване на организма, т.е. необратими болести с разлагане на клетките и органите – рак. Ракът е отмъщението на природата за неправилно изядена храна. Това е такова състояние, когато противораковата защита, осигурявана от способността на ферментация в дебелото черво е равна на нула, когато патологичните клетки се формират и растат.

 

 

В следващата ни статия ще се спрем на начините за справяне със замърсеното, затлачено тяло.

А дотогава използвайте своето тоалетно столче Squatty Potty като верен съюзник в борбата с натрупаните шлаки, токсини и замърсявания.

 

 

Всеизвестно е, че зеленчуците са много полезни и задължително трябва да присъстват в менюто ни. Но знаем ли кой зеленчук за какво е полезен и че всъщност едни са много по-богати на витамини и минерали, от други? В тази статия ще се спрем на първенците от зеленчуковия свят, които доставят най-много полезни вещества на човешкия организъм.

прочети още

Дебелото черво е канализационната система на тялото. Подобно на всички здрави и правилно функциониращи системи, то трябва да бъде почиствано и поддържано, за да функционира правилно. Когато ядем силно преработени, рафинирани или известни като „фалшиви“ храни, нашите черва се натоварват с нездравословните отломки от тези храни.

прочети още

Какво стои зад „модерната“ дума ДЕТОКС? Детоксикация/детокс е медицинска процедура за премахване на токсични субстанции от организма, функция,която обикновено се изпълнява от черния дроб и бъбреците. Това, което в алтернативната медицина и хомеопатията е познато като детокс, няма ясна дефиниция в науката.

прочети още

Мечтаете за идеална фигура, но каквото и да правите усилията ви се провалят всеки път?Ако стрелката на кантара не помръдва, има голяма вероятност да допускате една от следните грешки:

прочети още

След една определена възраст на всички ни се иска да изглеждаме по-млади. А и в днешно време стереотипа да си млад и красив ни се натрапва отвсякъде. „Инструментите“ на вечната младост - козметика за бръчки, пластични операции и различни процедури агресивно се рекламират, обещавайки мигновено подмладяване. От друга страна перфектните снимки в социалните мрежи ни карат да се замислим – само по нас ли времето оставя своите следи?

прочети още

Всички знаем какво означава запек или по-научното му название констипация, затова в днешната статия няма да се спираме по същество на това неприятно състояние. Някои от нас са с хроничен такъв проблем, а други са в това състояние само понякога. В днешно време заради пониженото качество на живот все повече хора развиват сериозни болестни състояния, подценявайки „притежанието“ на запек и не лекуването му.

прочети още

• Squatty Potty е одобрено и пропоръчано от известни личности като Jimmy Kimmel и има повече от 4000 Amazon ревюта. • Проучването разкрива, че тоалетното столче Squatty Potty Ви помага да ходите по бързо и лесно до тоалетна. • Лекарите казват, че помага при запек.

прочети още

Изследване как клякането елиминира запека

прочети още

Превенция и лечение на хемороидите

прочети още

Проблеми с тазовото дъно

прочети още

Научете се как да ходите до тоалетната като професионалисти

прочети още

5 Проблема, свързани със седенето на тоалетната

прочети още

Превенция и лечение на запека

прочети още